Sonuç bulunamadı

    Kırmızı Çizgilerimiz



    Her birimizin işte orda dur dediği anları olmuştur. Ne olursa olsun bu konuda asla taviz veremem dediği konular... Bazen sevmediği bir davranış, bazen kabullendiği bir durum, bazen telaffuz edemeyeceği bir cümle, bazen görmek istemeyeceği şeyler... Kırmızı cizgilerimiz diyorum. Çoğu yerde önümüze engeller çıkarsa da bazen olmazlardan olan kırmızı cizgiler... Önümüze setler kuran, dışardan bir çoğumuza saçma gelen ama olmazlarımızdan olan cizgilerimiz... 

    Neden kırmızı çizgilere sahibiz? Ve ne kadar fazladır kırmızı cizgilerimiz hiç düşündünüz mü? Öncelikle "neden kırmızı çizgilere sahibiz?" bu soruyu cevaplandıralım. Ben kendi nedenlerimi sıralarken, sizde nedenlerinizi göz önüne alın. Benim kırmızı cizgilerim biraz vicdan, biraz gurur, biraz inat, biraz insanların davranışları sonucu oluştu. Kırmızı cizgilerimin en başında sevmediğim bir türlü ısınamadığım insan profili yer almaktadır. Sevmediğim insan profiline gelince, gözüme bakıp yalan söyleyen, komiklik yapacam diye şarlatanlık yapan, yerine göre davranmak yerine tuhaf, ilginç biraz şebekçe davranan, özünden kopmuş sırf çevresinde bu böyledir gibi yapan ama bunu dahi becermeyen insan profilidir. Bu tür insanlara karşı kırmızı cizgilerim var. Bunlarla bir türlü barışık olamıyorum. Bir diğer kırmızı cizgim, bir yerden sonra kimseye ikinci şans verememdir. Bu gururum sonucudur. Ve sanırım en berbat kırmızı cizgim gururumun sonucudur. Bu nedenle nice insanı vazgeçemeden silmek zorunda kaldım. Siz en iyisi gururunuzu kırmızı cizgilere alet etmeyin. İnat kırmızı cizgiye dahil mi bilmiyorum. Ama birine karşı inadım. Ondan yıllarca uzak durmama yetiyor. Tabi bu da anlamsız bir durum. Biraz da gururum bunu tetikliyor sanırım.


    İkinci soruya gelince ne kadar fazla olduğuna gelince kendi adıma anca en başta gelenleri sıralayabildim. Hakaret, argo, güçlünün fakiri yanımda ezmeye çalışması gibi durumları da dahil edersek baya baya çoktur herhalde kırmızı cizgilerim. Eğer bu cizgileri iyi ve kötü ele alırsak genellikle daha çok anlamsız, bencilce kırmızı cizgilere sahibimiz bu ise kötüdür. Diğer taraftan insan hak hukuku adına taviz vermeme iyi olan cizgilerdir. Bu konu hakkında size tavsiye veremem tabiki de çünkü kırmızı cizgilerimiz tamamen kişiliğimiz sonucu oluşan olağanüstü durumlardır. Ancak zamanla üstesinden gelebiliriz...

    6 Yorumlar

    1. Benimde çizgilerim var ama daha renk vermedim
      Kararsızım kırmızimı yoksa sarımı olsun

      YanıtlaSil
    2. Sevmediğim insan profiline gelince, gözüme bakıp yalan söyleyen, komiklik yapacam diye şarlatanlık yapan, yerine göre davranmak yerine tuhaf, ilginç biraz şebekçe davranan, özünden kopmuş sırf çevresinde bu böyledir gibi yapan ama bunu dahi becermeyen insan profilidir.
      KESİNLİKLE

      YanıtlaSil
    3. Sevmediğim insan profiline gelince, gözüme bakıp yalan söyleyen, komiklik yapacam diye şarlatanlık yapan, yerine göre davranmak yerine tuhaf, ilginç biraz şebekçe davranan, özünden kopmuş sırf çevresinde bu böyledir gibi yapan ama bunu dahi becermeyen insan profilidir.
      KESİNLİKLE

      YanıtlaSil
    Daha yeni Daha eski

    نموذج الاتصال