Sonuç bulunamadı

    Paranın Satın Alamayacağı Şeyler Vardır.


    Yazar: Elif İşlek

     Altı yıldır sağlık sektöründeyim. Yüzlerce hasta tanıdım. Bir çok hayat hikayesine, birçok mucizeye şahit oldum. Kimi zaman hastalarla üzülüp, kendi köşeme çekilip hıçkırarak ağladım. Kimi zamanlarda da hastaların mutluluğuna ortak oldum. 

    Çok zengin insanlar tanıdım, yüzü tanıdık, namı bilinen... Hastane koridorlarında sevdikleriyle savaş verirdiler ellerinden hicbisey gelmezdi o an anlardım zengin olması hiçbir şey ifade etmez, parası bile kurtaramazdiı. Bir servet dökerler ama sağlığına kavuşturamazlardı sevdiklerini. 

    Yine bir hastamiz vardı hasta değildi. Ama her gün hastaneye gelirdi. Bir insan hasta olmadığı halde her gün hastaneye gelir mi? 

    Gelirdi, çok zengindi. Evleri, yatları, arsaları, son model arabası vardı ama kimsesi yoktu yanlızdı. Evet yapayalnızdı ve sadece birazcık ilgi görmek için her gün gelirdi. Şikayetleri hiç bitmezdi. 

    Parası olmadığı için tedavi olamayan hastalarda vardı. Sırf maddi açıdan bakamayacaği için gebeliğini sonlandırmak isteyen çaresiz anne, bir tarafta çocuk sahibi olmak için tüp bebek merkezine bütün birikimini veren aileler vardı.  

    Biri varlık içinde annelik duygusunu tatmak isterken diğer tarafta bir anne çocuğuna iyi bir gelecek sunamayacağindan, çocuğundan vazgeçmeyi göze alıyordu. 

    Hayat birilerini bir şekilde imtihan ediyordu. 

    Ama en büyük imtihan da sanırım insanın sevdiklerini acil kapısında beklemesiydi. 

    Çaresizce...

    Demem o ki sevdiklerinizin yaşarken kıymetini bilin. Önce sağlık isteyin çünkü herşey para değil. Sonra sevdiklerinizin kiymetini bilin. Bir gün sağlığınız da sevdikleriniz de sizi terk edecek. Hayatta paradan, maldan, mülk den daha değerli şeyler var . 
    Mesela yardımlaşmak gibi. Mesela birinin eksiğini tamamlamak gibi. Hiçbir şey yapamıyorsan yanında olduğunu hissettirmek gibi. Ve inanın sevmek, sevilmek, kıymet bilmek, değer vermek, bir insanı mutlu etmek, onun mutluluğuyla mutlu olmak bunlar hep bedava.


    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Takip Et

    6 Yorumlar

    1. Yüreğinize sağlık kaleminize sağlık paranın herşey olmadığının kanıtı

      YanıtlaSil
    2. Ne güzel dile getirmiş farkında olmamak için çabaladığımız şeyleri evet ne yaşanırsa yaşansın bu hayatta hiç bir şey sevdiklerini o soğuk toprağa vermek kadar acı vermiyor ve ne yaşanırsa yaşansın gülümseyebilmek ne kadar güzel ve özel bişey şu hayatta... Yüreğine ve kalemine sağlık olsun arkadaşın 👏

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. 🥰
        Allah kimseyi sevdiklerinin acısıyla imtihan etmesin 🙏

        Sil
    Daha yeni Daha eski

    نموذج الاتصال